KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI
OKTATÓKÖZPONTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

szeptember 26, 2022

Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvodája Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpont

Név:Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvodája Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpont
Vezető:Lázár Márta
Megye:Tolna
Cím:7030 Paks, Tolnai út 10.
Telefon, fax:+36-20/883-0154
E-mail, web:benedek.hetszin@paks.hu
lazarmarta65@gmail.com

Szöveges leírás: maximum 1500 karakter Óvodánk Paks legnagyobb múlttal rendelkező gyermekintézménye 5 csoportban, családias légkörben várja a gyerekeket. Helyi pedagógiai programunkat „Környezeti nevelés Freinet elemekkel” címmel írtuk meg. Ebben olyan célokat fogalmaztunk meg, melyek a környezeti nevelést állítják középpontba játékos, tevékenységközpontú készség- és képességfejlesztő, élet és természetközeli pedagógián, a természetpedagógián keresztül. Programunk egyediségét az is adja, hogy a jeles napokat is beépítve tervezzük mindennapjainkat. A természet iránti pozitív attitűdök alakítását segíti a Zöld szíves filozófia, megismerését szolgálja a „Madarász ovi” program, illetve a vizsgálódásokhoz, kísérletezésekhez kialakított un. természetbúvár-szoba és az udvarunkon található környezeti nevelési tanösvény. Lepkekertünkben, gyógynövény kertünkben és a magaságyásokban a gyermekekkel együtt gondozzuk a növényeket, betekintést nyerhetnek a komposztálás folyamatába, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, valamint az állatok védelmére is nagy hangsúlyt fektetünk. Az óvodánktól búcsúzó gyermekeknek „Zöldszíves tábort- erdei óvodát” szervezünk. Óvodánk Örökös Zöld Óvoda címet nyert, 2004-ben udvarunk elnyerte a Madárbarát kert címet, majd 2005 óta Madárbarát óvodává váltunk. 2010-től KOKOSZ környezeti nevelési oktatóközpont lettünk. 2018-ban óvodánk nevelőközössége Környezetünkért díjat vehetett át a város vezetésétől. 2022- ben „Állatbarát óvoda” címet érdemeltük ki.

Elnyert díjak:
Örökös Zöld Óvoda, 2004-ben udvarunk elnyerte a Madárbarát kert címet, majd 2005 óta Madárbarát óvodává váltunk. 2010-től KOKOSZ környezeti nevelési oktatóközpont lettünk.

2018-ban óvodánk nevelőközössége Környezetünkért díjat vehetett át a város vezetésétől. 2022- ben „Állatbarát óvoda” címet érdemeltük ki.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Támogatóink