KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI
OKTATÓKÖZPONTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

szeptember 26, 2022

Boldog – Boldogi Csicsergő Óvoda és Mini Bölcsőde

Név:Boldogi Csicsergő Óvoda és Mini Bölcsőde
Vezető:Fülöp Boglárka
Megye:Heves
Cím:A épület: 3016 Boldog, Kossuth Lajos út 50.
B épület: 3016 Boldog, Kossuth Lajos út 13.
Telefon, fax:A épület: 06-37/355-003
B épület: 06-37/355-334
E-mail, web:boldogovi@gmail.com

Óvodánk 1963-ban nyílt meg egy csoportnyi gyermekkel a Kossuth út 50 szám alatt, amelyet a növekvő igények miatt folyamatosan bővíteni kellett. 2009-ben egy új épületrészt is sikerült kialakítani, a Kossuth út 13. szám alatt. Akkor a két épületben 5 csoportban neveltük a gyermeket. 2017-ben az ötödik csoportunkból mini bölcsődei csoportot alakított ki önkormányzatunk. Jelenleg 4 óvodai csoportban 100 férőhelyen és egy mini bölcsődei csoportban 7-8 férőhelyen tudjuk fogadni a gyermekeket.

Minden csoportunkhoz saját gyermeköltöző tartozik és a gyermekeknek megfelelő méretű mosdók állnak rendelkezésre. Mindkét épületünk udvara jól felszerelt mozgásfejlesztő játékokkal. Csúszda, mászóka, trambulin, hinta, homokozó, babaház, csimpaszkodó, labdatölcsér, tanulókerékpár, pihenőpad, kerti asztal, veteményeskert és árnyas fák szolgálják a gyermekek udvari játékát. A bölcsődéseknek külön udvarrész áll rendelkezésre mobil mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelve. A nyári időben napvitorla és párakapu segíti a hűsölést.

Az óvoda saját néphagyományőrző pedagógiai programmal rendelkezik, amelyhez alapként szolgáltak helyi adottságaink, eddigi értékeink, óvodai hagyományaink, Comenius programunk tapasztalatai és a különböző tanfolyamokon, házi továbbképzések során és önműveléssel megszerzett ismereteink. Óvodánk rendelkezik két regisztrált Jó gyakorlattal és Comenius programunkat Nívó díjra jelölték.

Azt valljuk, hogy a gyerekek fejlődése érdekében lényeges feladatunk, hogy a pedagógusok és szülők bizalommal tudjanak egymással kommunikálni.

Óvodánk együttműködése a partnereinkkel, az intézményekkel és a civil szervezetekkel nem csak hivatalos, hanem személyes élmények erősítik, és összefogás jellemzi.

A Galga menti óvodákkal hagyományosan közös programokat szervezünk környezetvédelem és gyermektánc témákban. Óvodánk elnyerte a Zöld Óvoda címet. Intézményünk tagja a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének.

Továbbá nemzetközi szakmai kapcsolatot ápolunk svédországi és romániai óvodákkal néphagyomány ápolás témában.

Óvodapedagógusaink főiskolai diplomával rendelkeznek, a kilenc óvodapedagógusból négyen szakvizsgázottak, ketten fejlesztőpedagógus szakvizsgát is tettek. A minősítési rendszerben mesterpedagógus: 2 fő (innovátor és szakértő), pedagógus II: 4 fő, pedagógus I: 3 fő. A bölcsődei kisgyermeknevelő rendelkezik a megfelelő szakképesítéssel. Munkatársaink lelkesedése, érdeklődése, szorgalma és elhivatottsága arra irányul, hogy alaposan megismerjék a gyermekeket, együttműködjenek a szülőkkel, – a választható tevékenységek és a szabad játék biztosításával természetes módon fejlesszék a gyermekek kompetenciáit, – a gyermekek tudása a tevékenységek során megszerzett tapasztalatokra épüljön, a tanulás élvezetes, élményt nyújtó legyen, sikeres és boldog gyerekeket neveljünk.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Támogatóink