KÖRNYEZET ÉS- TERMÉSZETVÉDELMI
OKTATÓKÖZPONTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

augusztus 16, 2021

Tiszavasvári – Fülemüle Természetvédő Óvodai Oktatóközpont

Név:Fülemüle Természetvédő Óvodai Oktatóközpont
Szla: Városi Kincstár
Vezető:Szöginé Megyeri Gabriella
Megye:Szabolcs-Szatmár-Bereg
Cím:4440 Tiszavasvári, Ifjúság út 10.
4440 Tiszavasvári, Bátori u. 6.
Telefon, fax:tel/fax: 42/372-756
+36-30/635-3483
E-mail, web:megyeri.gabriella@gmail.com
ekaovoda@freemail.hu

A Fülemüle Természetvédő Óvodai Oktatóközpont bemutatkozása

Fülemüle Természetvédő Óvodai Oktatóközpont

Óvodánk 120 férőhelyén 5 csoportban 135 gyereket fogadunk.
1986.-óta tagja voltunk bázisként a Tiszavasvári Bölcsbagoly Oktatóközpontnak, 2003. óta önálló oktatóközpontként működünk a KOKOSZ hűséges tagjaként. Igyekszünk aktívan bekapcsolódni a szövetség óvodai csoportjának a munkájába.
2006.-ban az elsők között nyertük el a Zöld Óvoda címet.
Tevékenységünk között szerepelnek a Zöld ünnepekhez kapcsolódó programok kiemelten a Takarítási világnap, Állatok világnapja, Madárkarácsony, Madarak Fák napja és a Föld napja. Az ünnepi programokat szülőkkel és iskolásokkal együttműködve rendezzük.
1986-óta minden év június első két hetében a tiszavasvári Mákvirág Centrum táborában Erdei Óvodát szervezünk óvodánk minden tagja számára. Itt három élőhelyen (erdő, vízpart, mező) folyik a terepi környezeti nevelő munka színesítve kézművességgel, hagyományőrzéssel, állatgondozással. Szívesen látunk ebben az időszakban vendég csoportokat is.
Rendszeresen fogadunk pedagógusokat, akik amellett, hogy megnézhetik jól felszerelt, természetes anyagokban gazdag, esztétikus csoportjainkat, betekintést nyerhetnek a hétköznapok környezeti nevelési munkájának a gyakorlatába is.
Pedagógusaink is rendszeres vesznek részt ilyen irányú tovább-képzéseken, tapasztalatcseréken, hogy ismereteiket gazdagítsák.
Kapcsolataink között szerepelnek a helyi általános iskolák, a Bölcs Baglyok Szögi Lajos Oktatóközpont, a városi Találkozások háza, a bázis óvodái, a KOKOSZ Óvodai munkacsoportjának tagjai, Zöld Óvodák.

Megosztás itt: facebook

LEGFRISSEBB HÍREINK

Támogatóink