KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI
OKTATÓKÖZPONTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

augusztus 16, 2021

Tiszavasvári – Fülemüle Természetvédő Óvodai Oktatóközpont

Név:Fülemüle Természetvédő Óvodai Oktatóközpont
Szla: Városi Kincstár
Vezető:Dan-Megyeri Gabriella
Megye:Szabolcs-Szatmár-Bereg
Cím:4440 Tiszavasvári, Ifjúság u 8.
Telefon, fax:tel/fax: 42/372-756
+36-30/635-3483
E-mail, web:megyeri.gabriella@gmail.com
ekaovoda@freemail.hu

A Fülemüle Természetvédő Óvodai Oktatóközpont bemutatkozása

Óvodánk 120 férőhelyén 5 csoportban 135 gyereket fogadunk.
1986.-óta tagja voltunk bázisként a Tiszavasvári Bölcsbagoly Oktatóközpontnak, 2003. óta önálló oktatóközpontként működünk a KOKOSZ hűséges tagjaként. Igyekszünk aktívan bekapcsolódni a szövetség óvodai csoportjának a munkájába.
2006.-ban az elsők között nyertük el a Zöld Óvoda címet.2014 óta büszkén viseljük az ÖRÖKÖS ZÖLD ÓVODA
Tevékenységünk között szerepelnek a Zöld ünnepekhez kapcsolódó programok kiemelten a Takarítási világnap, Állatok világnapja, Madárkarácsony, Madarak Fák napja és a Föld napja. Az ünnepi programokat szülőkkel és iskolásokkal együttműködve rendezzük.
1986-óta minden év június első két hetében a tiszavasvári Gólyahír táborában Erdei Óvodát szervezünk óvodánk minden tagja számára. Itt három élőhelyen (erdő, vízpart, mező) folyik a terepi környezeti nevelő munka színesítve kézművességgel, hagyományőrzéssel. Szívesen látunk ebben az időszakban vendég csoportokat is.
Rendszeresen fogadunk pedagógusokat, akik  betekintést nyerhetnek a hétköznapok környezeti nevelési munkájának a gyakorlatába. Környezeti nevelési „Jó gyakorlatunk” bázis intézményi címet nyert.
Pedagógusaink is rendszeres vesznek részt ilyen irányú továbbképzéseken, tapasztalatcseréken, hogy ismereteiket gazdagítsák.
Kapcsolataink között szerepelnek a helyi általános iskolák, a Bölcs Baglyok Szögi Lajos Oktatóközpont,,Kis-Tisza Ökocentrum a városi Találkozások háza, a bázis óvodái, a KOKOSZ Óvodai munkacsoportjának tagjai, Zöld Óvodák.

Elnyert díjak:

Enikő Díj 2020.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Támogatóink