KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI
OKTATÓKÖZPONTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

Somoskőújfalu – Somosi Erdei Óvoda

Név:Somosi Erdei Óvoda
Regisztrációs szám:ÉM140001Ó
Helység:3121 Somoskőújfalu, Somosi út 103.
Minősített program címe:1. Természeti kincseink I.
2. Természeti kincseink II.
3. Településünk és környékének állatvilága
4. Játékos ismerkedés a természettel
Üzemeltető szervezet:Somosi Környezetnevelési Központ
3121 Somoskőújfalu Köztársaság u. 22.
Elérhetőségek:Molnár Zoltán
+36-32/435-460 | +36-20/522-2525
mzmadar6@gmail.com
Szakmai vezető: Molnárné Kiss Anikó
+36-32/435-460 | +36-20/247-4848
anisomos@gmail.com
A program helyszínei a Karancs-Medves Tájvédelmi körzetben, illetve Somoskőújfalu közigazgatási határain belül találhatók. Változatos felszíni formák (dombok, Karancs -hegy, Sátoros- hegy, Medves-fennsík stb.), tavak (Bányató, eresztvényi tó stb.) források (Petőfi, Losonczi Anna, Bodzfás- kút stb.) történelmi emlékhelyek (Salgói-vár, Somoskői-vár, régi bányák, kőfejtők, kisvasút nyomvonala stb.),  gazdag növény- és állatvilág (bükkösök, tölgyesek, fenyőerdők, leánykökörcsin, fekete kökörcsin, bársonyos kakukkszegfű, borzas len, valamint különböző védett lepke és-rovarfajok, madár fajok, kis-és nagyemlősök) jellemzik. Az élményszerű tapasztalatok játékos feldolgozásának helye a somoskőújfalui Gesztenyekert Óvoda, tágas csoportszobáival és hatalmas vadgesztenye fákkal övezett udvarával.

Megközelítés:
Somoskőújfalu az ország É-i részén, Nógrád megyében, a 21-es számú főút mentén fekvő határtelepülés. Közúton és vasúton is könnyen megközelíthető.

Elhelyezés, ellátás:

A minősítés szerinti szálláshelyünk a somoskőújfalui általános iskola tornacsarnokában kialakított matracszállás. A közös alvótér mellett külön férfi/női vizesblokkal rendelkezünk zuhanyzókkal felszerelve. Étkezésre a helyi óvodában nyílik lehetőség.
Az erdei óvoda programunkat választók a közeli Salgó Hotelt (www.salgohotel.hu) is igénybe vehetik rendkívül kedvezményes áron. 

Erdei óvodánk a következő minősített programokkal várja vendégeit:

Kis óvodások részére
Természeti kincseink II.Játékos ismerkedés a természettel
6-7 évesek részére
Természeti kincseink I.Településünk és környékének állatvilága
Három napos programjaink a következő foglalkozásokat tartalmazzák:

A bányató titkai; A Tóstrand rejtelmei; Állatok készítése; Az erdő és lakói; Barkácsolás a gyűjtött anyagokból; Diavetítés; „Dombon törik a diót…”; Dramatikus játék; Élményrajz vagy festés; Falusi hangverseny; Horgászos játék készítése, kavicsok festése, horgászás; Játék a homokozóban; Játékos vetélkedő; Kincseserdő felfedezése; Környékünk vadjai; Lepke és virágformák festése; Lepkék, virágok készítése, mesehallgatás- és dramatizálás; Madarász ovi; Madárlesen; Mesehallgatás és dramatizálás; Mezei hangverseny; Mezei sokadalom; Mi terem a konyhakertben?; Mozgásos játékok; Nemezlabda vagy nemez karkötő készítése; Nógrádi népi játékok és aprók tánca; Szenzitív játékok; Tanyán élő állatok; „Tíz, tíz, tisztavíz…”; Vizes játékok

 

LEGFRISSEBB HÍREINK

KOKOSZ tavaszi közgyűlés 2023

A szövetség 2023. február 25. napján 10:30 órai kezdettel tartotta meg tavaszi közgyűlését, a Fővárosi Állat- és Növénykert konferencia termében. A tanácskozás során a közgyűlés döntött

Tovább olvasom

Támogatóink