KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI
OKTATÓKÖZPONTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

augusztus 15, 2021

Pécs – Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza

Név:Mecsekerdő ZRt.
Mókus Suli  Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza
Vezető:Scheitler Adrien
Megye:Baranya
Cím:Levelezési cím: Mecsekerdő. ZRT Erd Isk.
7628 Pécs, Árpádtető 3.
Számlázási cím: Mecsekerdő Zrt.
7623 Pécs, Rét u. 8.
Telefon, fax:tel: 72/518-129
fax: 72/518-122
+36-30/663-0924
E-mail, web:mokussuli@mecsekerdo.hu scheitler.adrienn@mecsekerdo.hu
www.mecsekerdo.hu

A Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolája 1995 őszén – az elsők között – nyitotta meg kapuit Pécstől 2 km-re, Árpádtetőn. Itt 10 témakörben témanapos foglalkozásra várjuk a csoportokat. Szálláshelyünk és minősített programjaink oktatási helyszíne – az Erdő Háza – 2010-ben nyitotta meg kapuit Hetvehely mellett Sás-völgyben. Az Erdő Háza egy fenntartható módon működő ökoház. Az épület és környezetének infrastrukturális fejlesztésénél kiemelt szempont volt, hogy a ház mindennapi működése során a legkisebb mértékű legyen a környezetterhelés. A ház kialakításánál célunk volt továbbá, hogy bemutató házként is működjön, ahol az erdei iskola ideje alatt a diákok megtapasztalhatják, megélhetik a környezettudatos gondolkodás mellett a környezetkímélő életmódot is.

Erdei óvodai és iskolai programjainkban az erdő- és élménypedagógia módszereivel, kooperatív technikák alkalmazásával, természetismereti játékokon keresztül a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva, önálló tapasztalatszerzésüket előtérbe helyezve dolgozunk. Nevelőmunkánk során a környezettudatos gondolkodás és magatartás fejlesztésén kívül nagy hangsúlyt helyezünk a szociális kompetenciák fejlesztésére is. Célunk, hogy a gyerekek az itt szerzett ismereteikkel és tapasztalataikkal, meglévő tudásukat kibővítve, otthon és más kirándulásaik során is figyelmesen, nyitott szemmel járjanak környezetükben, törekedjen annak védelemre.

Minősített erdei iskolai programjaink:

Amiről a Mecsek mesél – alsó tagozatosoknak 3 napos program

Erdő Anyó meséi – alsó tagozatosoknak 5 napos program

Hegyen-völgyön át – felső tagozatosoknak 5 napos program

Minősített erdei óvodai programjaink:

Magonc tanoda – 6-7 éves korosztály számára Sás-völgyi mesék – 3-5 éves korosztály számára

2017. március 7-én az oktató központ Erdő Háza szálláshelye elnyerte az „Energiavilág Oscar-díját” (a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi díja), az Energy Globe díjat a „Jövő Generációja” kategóriában. A díj által elnyert projekt-támogatást az Erdőgazdaság erdei iskolai fejlesztésekre fordította, azóta is elhivatottan vállalva a „jövő generációja” környezettudatos szemléletformálásával járó küldetést és kihívást.

LEGFRISSEBB HÍREINK

Támogatóink