KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI
OKTATÓKÖZPONTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

augusztus 15, 2021

Galgahévíz – Galgamenti Népfőiskola

Név:Galgamenti Népfőiskola
Vezető:Dr. Basa Antal
Megye:Pest
Cím:2193 Galgahévíz, Fő u. 143.
Levelezési cím: 2193 Galgahévíz, Fő u. 106
Telefon, fax:+36-20/391-1074
E-mail, web:galgaokoinfo@gmail.com
http://www.galga-nfi.info.hu

A Galgamenti Népfőiskola 1989. október 23-án kezdte meg működését. Hosszú távú célként egy bennlakásos oktatási intézmény létrehozását jelölték meg az alapítók, ahol az alternatív gyógyászatot, ökológiai életmódot lehet elsajátítani. 1992 óta a szervezeti és intézményi hátteret a „Szentandrás” a Galgamenti Népfőiskola Alapítványa biztosítja. Szoros munkakapcsolatban állunk a művelődési házzal, a helyi általános iskolával, annak ökokerti szakkörével, környező települések óvodáival, a helyi önkormányzattal. Önkéntes segítőink, a Baráti Köri tagok, kuratóriumi tagok segítik programjainkat.

A népfőiskola bekapcsolódott a hulladékkal kapcsolatos szemléletformálásba. Regionális napokat szervezünk tavasszal a Föld napján és ősszel „Komposztnapon” óvodások részére. 2006 óta a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének tagjai vagyunk. Bázisóvodánk a Csemetekert Óvoda, Galgahévízen. 2018 őszén az Enikő díjat vehettünk át közösségi kategóriában.

2011. október 10-én útjára indítottuk az Országos Komposztünnepet a Humusz Szövetséggel közösen. Széles módszertani ötlettárat nyújtunk óvodai, iskola és civil célcsoportoknak ehhez a zöld jeles naphoz. https://humusz.hu/komposztalj/felhivas.

Most futó programjaink: Élj természetesen! (egészség és gyógynövény olajok), Terítsük meg Galgahévíz asztalát (helyi termékek és bio élelmiszerek megismertetése), helyi értéktár, Száraz Rozika néni hagyatéka online feldolgozása, Föld napi és Komposztbuli programok, helyi iskolakert támogatása, komposztálási ismeretek átadása.

Minősített programok:

Országos Komposztünnep – zöld jeles nap október 10. (2011 óta folyamatosan)

https://humusz.hu/komposztalj/felhivas

https://humusz.hu/komposztalj/komposztos-otletek

Elnyert díjak:

2018 ősz Enikő díj közösségi kategóriában

LEGFRISSEBB HÍREINK

Támogatóink