KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI
OKTATÓKÖZPONTOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE

augusztus 16, 2021

Veszprém – Bakony-Balaton Oktatóközpont

Név:Szla: OEPMSZSZ
Deák Ferenc Ált. Iskola
Bakony-Balaton Oktatóközpont
Vezető:Bilku Rolandné Hilda
Megye:Veszprém
Cím:8200 Veszprém, Aradi vértanúk útja 2.
Telefon, fax:tel./fax: 88/442-672
88/560-695
88/326-264 OK
+36-20/338-3876
E-mail, web:rbilku2@gmail.com
Bakony – Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont

Megalakulásának éve: 1996

Telephelye:
Deák Ferenc Általános Iskola / 2.em. 48-as terem/
8200 Veszprém, Aradi vértanúk útja 2.

Elérhetőségei:
df@invitel.hu
88/ 326-264

Vezetője: Bilku Rolandné / környezeti nevelési szakértő, biológia- földrajz szakos tanár/

Elérhetőségei:  
rbilku2@gmail.com
hilda50@freemail.hu  
30/ 3096 094               

Létrejöttéről:

2006-tól VMJV Közgyűlésének határozata értelmében a Deák Iskolában, mely zöld iskola programmal is működik, az Alapító Okiratban is dokumentáltan  létre kellett hozni egy olyan környezetvédelmi oktatóközpontot, mely két főállású munkatárssal dolgozik és a város iskoláinak nyújt szolgáltatásokat.
Alapul a már 1996-tól működő Bakony- Balaton Oktatóközpont volt tekinthető.
Szakmai működését a következő civil szervezetekkel , intézményekkel való kapcsolattartás segíti: KOKOSZ, EIE, MTVSZ, PANGEA, Projektpedagógiai Társaság, BTTM, VMJV Városüzemeltetési Irodája, VMJV Oktatási Irodája

Küldetésnyilatkozat:

Újra papír készítés
A fenntarthatóságra nevelés érdekében olyan szakmai segítséget szeretnénk nyújtani a város oktatási intézményeinek, amely segíti őket abban, hogy környezeti nevelési programjaikat megvalósíthassák. Foglalkozásokat tervezünk, szervezünk, oktatási segédanyagokkal támogatjuk az intézményeket, évenként új témával levelezős versenyt hirdetünk, szaktáborokat hirdetünk, akciókat szervezünk a jeles napok megünnepléséhez, régiós találkozókat hirdetünk az ökoiskolák számára, erdei iskolai programokat, kirándulásterveket készítünk és ajánlunk, a helyi civil szervezet segítségével részt veszünk a városszépítő és madárbarát kert akcióban. Tarjuk a kapcsolatot a zöld óvodákkal, környezetvédelmi szakképzést folytató középiskolákkal.

Megyei Bakony vetélkedő
Terveink között szerepel a város környezetvédelmi programjára alapozva és az iskolák dokumentumai alapján a városi környezeti nevelési program és akcióterv elkészítése.
Célunk, hogy a felnövekvő nemzedék környezettudatos magatartása alakuljon, fejlődjön és felelősen gondolkodó, lokális és globális problémákra is érzékeny felnőttként váljanak városunk hasznos polgáraivá.

 

LEGFRISSEBB HÍREINK

Támogatóink