2021-07-27 03:38 
 
Erdei Iskola Program

 

Szögi Lajos képző és továbbképző központ

Fő menü
Kezdőlap
Hírek, események
Hasznos linkek
Kapcsolat
Archívum
GYIK
- - - - - - -
Magunkról
- - - - - - -
Történet
Vezetőség
Dokumentumok
Közbeszerzések
Tagjelöltjeink
- - - - - - -
Enikő-díjasaink
- - - - - - -
Dunamenti Tehetség Tanács
- - - - - - -
Égig érő tanterem
- - - - - - -
Zöld Óvoda-Ökoiskola Országos Forrásközpont

Kárpát-medencei környezeti, nevelési összefogásOktatóközpontok

Látogató szakértők
Erdei iskola
Erdei óvoda
- - - - - - -
Regisztrált erdei óvoda-iskola szolgáltatók
- - - - - - -
Iránytű
Minősített Erdei Óvodák
Minősített Erdei Iskolák
Fotóalbum

Fotóalbum

 

Erdei Iskola Program Érdekegyeztető Tanács

Erd
ei óvoda

Erdei iskola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Legfrissebb hírek
 
Szögi Lajos Emléktúra Nyomtatás E-mail
2014-11-12 09:00
2014. október 18.

Tragikus körülmények között elhunyt elnökünk családtagjai, barátai és tisztelői immár hetedik alkalommal rendezték meg azt az emléktúrát, melynek célja, hogy Szögi Lajos személye ne merüljön feledésbe, s egyben emlékeztessen mindenkit arra a gyalázatos tettre, mely fiatalon eltávozott kollégánk halálát okozta. Az emléktúrára minden évben a tragikus esemény napjához (2006. október 15) legközelebb eső szombati napon kerül sor. „Emlékezünk, nem felejtünk” hirdették a szövetség nevében elhelyezett mohakoszorúk piros-fehér-zöld szalagjai, mellyel mind a tiszavasvári kopjafánál, mind pedig az olaszliszkai emlékhelyen koszorúztunk. A KOKOSZ képviseletében főhajtással tisztelegtem Lajos emléke előtt. Az alábbiakban rövid beszámolót adok az eseményről.

Az emléktúra résztvevői már 7.45 előtt gyülekeztek a Találkozások Háza előtt, ahol egykori elnökünk emlékét hirdető, szövetségünk által emelt kopjafa áll. A család, a társadalmi szervezetek és a barátok virágainak elhelyezése után a társaság autóbuszba és személygépkocsikba szállt, hogy Olaszliszkán emlékezzünk Szögi Lajosra. Itt Dr. Legány András néhány szavas köszöntője után hagyományosan Kónya József református lelkész emlékezett barátjára, s a tragikus eseményre, idézve Jeremiás  könyvének szavait: „Azt gondoltam: "Talán csak az egyszerű nép viselkedik ostobán, mert nem ismeri az Úr útját, sem Istene törvényét…„  (Jer 5.4). Hallgass ide, te ostoba, értelmetlen nép! Mert van szemetek, de nem láttok, van fületek, de nem hallotok. (Jer. 5.21) Szégyenkezniük kellene iszonyatos tetteik miatt. De nem! Ők nem szégyenkeznek, hiszen már pirulni sem tudnak. Ezért elesnek majd, ha minden elesik; látogatásom idején a földre roskadnak - mondja az Úr. (Jer 6.15) Mert ha jobbak lesztek életmódotokban és tetteitekben; ha jog szerint bántok egymással;
ha nem nyomjátok el az idegent, az árvát és az özvegyet; ha nem ontotok ártatlan vért ezen a helyen,…akkor veletek lakom majd ezen a földön, … (Jer 7.5-7.7). És az idézeteket Jeremiás könyvéből hosszan lehetne folytatni.

A koszorúk, virágok és mécsesek elhelyezése után a csoport továbbindult a túra kezdőpontja, a Sátoraljaújhely melletti Károlyfalva felé. A több mint 60 fős csoport célja a megyer-hegyi Tengerszem volt, mely valójában egy kőfejtő bányaudvarában felgyűlt csapadékvíz által táplált tavacska. A túra kezdeti szakaszán a völgyalji úton sokan megmártották bakancsukat a vendégmarasztaló sárban. Ezt követően erőnléttől, tájékozódó képességtől és térképellátottságtól függően különböző útvonalakon közelítettük meg a célt. A bányaudvarban hosszabb pihenő következett, majd a rövidebb, de erősen lejtős szakaszon tértünk vissza közlekedési eszközeinkhez. Itt újabb kellemes beszélgetés után szálltunk be a járművekbe, s indultunk vissza Tiszavasváriba.

 
 
     

Elfelejtette a jelszavát?
Kopjafa avatás

Kopjafaavatás

Szögi Lajosra emlékeztek

X. Szögi Lajos emléktúra

Szögi Lajos Emléktúra
2014. október 18.


Ökocentrum Alapkőletétel

Tanösvény kialakítása a Tiszalöki Kenyérgyári holtágonTámogatóink

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
EMET
Nemzeti Tehetség Program
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Látogató statisztika

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa137
mod_vvisit_counterTegnap1053
mod_vvisit_counterA héten1191
mod_vvisit_counterA hónapban15575
mod_vvisit_counterÖsszes látogató1693278

*********************************

© 2021 KOKOSZ